محل تبلیغات شما
شارژ کنترلر چیست و چرا به آن نیاز داریم؟


https://nashrsolar.ir/wp-content/uploads/2020/03/%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%98-%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84%D8%B1-Tracer-4210AN.jpg
شارژ کنترلر یا باتری شارژر دستگاهی است که به وسیله آن باتری ها را شارژ کرده و از آنها در برابر اورشارژ حفاظت می کنیم. شارژ کنترل ولتاژ و جریان خروجی از پنل ها را در باتری ها ذخیره می کند. اکثر پنل ها دارای خروجی 12 ولت می باشند اما در ولتاژ تولیدی آنها در برخی مواقع بین 16 تا 20 ولت می باشد. بنابراین در صورت عدم وجود شارژ کنترل باعث آسیب رسانی به باتری ها به دلیل ولتاژ بالای شارژ می گردد. ولتاژ شارژ باتری ها معمولا بین 14 تا 14.5 ولت می باشد.
آیا همیشه به شارژ کنترل نیاز است؟

استفاده از شارژ کنترل در اغلب موارد ضروری می باشد اما در مواردی همچون پنل های 5 وات استفاده از آن لازم نمی باشد. همچنین در مواردی که ولتاژ و جریان خروجی از پنل پایین می باشد نیز استفاده ازآن ضروری نمی باشد.
چرا پنل های 12 ولت خروجی 17 ولت دارند؟

سوال که اغلب مطرح می گردد این است که چرا پنل ها به صورتی ساخته نمی شود تا خروجی آنها در بیشته حالت 12 ولت بوده تا دیگر نیازی به وجود شارژ کنترل نباشد. پاسخ این سوال این است که در صورت تولید پنل هایی با بیشینه ولتاژ 12 ولت تنها در صورتی قادر به دریافت 12 ولت خواهیم بود که پنل را در شرایط دمایی خاص، زاویه تابش خاص و همچنین تابش آفتاب کامل قرار دهیم. بنابراین لازم است تا پنل ها را به صورتی سازند تا در صورت ابری بودن هوا و یا شرایط مختلف آب و هوایی خروجی مناسبی را بتوان از آن دریافت نمود.
انواع مختلف شارژ کنترلر
https://nashrsolar.ir/wp-content/uploads/2020/02/51MM3whoCPL._AC_SL1000_.jpg
شارژ کنترلر های مختلفی در ابعاد، شکل ها، قابلیت ها و … وجود دارند. در حالت کلی شارژ کنترل هایی با ظرفیت 5 آمپر تا 60 آمپر در بازار موجود بوده که در جریان های بالا امکانات مختلفی مثل رابط کاربری با کامپیوتر را در اختیار شما قرار می هد. در صورت نیاز شما به شارژ کنترلی با بیشنه جریان بیشتر از 60 آمپر توصیه می گردد تا از پارالل کردن شارژ کنترل هایی با توان کمتر استفاده نمایید. در حالت کلی می توان شارژ کنترل ها را به 3 دسته زیر تقسیم کرد:
شارژ کنترل های ساده یا 2 مرحله ای :

در این شارژکنترل ها با استفاده از 1 ترانزیستور ولتاژ شارژ کنترل می گردد. در این شارژ کنترل ها در صورت رسیدن ولتاژ باتری به یک میزان مشخص جریان شارژ دهی قطع می گردد. این نوع از شارژکنترل ها بسیار قدیمی بوده اما به دلیل قیمت بسیار پایین همچنان در برخی از سیستم ها از آنها استفاده می گردد.
شارژ کنترلر PWM یا 3 مرحله ای:

این نوع از شارژ کنترل ها در حال حاضر استفاده گسترده ای در بازار دارد.
شارژ کنترلر MPPT :

این نوع از شارژ کنترل ها را می توان به عنوان آخرین نسل شارژ کنترل ها معرفی نمود. راندمان این نوع از شارژمنترلها بین 94% تا 98% بوده و می توانند توانی بین 10% تا 30% بیشتر از سایر شارژ کنترل ها در اختیار باتری قرار دهند.

شارژ کنترلهای ساده معمولا دارای یک یا چند LED برای نمایش میزان شارژ باتری می باشد اما شارژ کنترل MPPT دارای صفحه نمایش دیجیتال و کنترلرهای کامپیوتری می باشد. برخی از شارژ کنترل ها تنها میزان خروجی های پنل و باتری ها را نمایش می دهد و برخی دیگر میزان خروجی ای که از ترمینال LOAD استفاده می گردد.
PWM چیست؟

شارژدهی PWM مخفف شده عبارت Pulse Width Modulation می باشد. شارژ PWM را می توان در دسته شارژ دهی شناور دسته بندی نمود. در این نوع شارژ دهی به جای یک خروجی ثابت و پیوسته از پالس استفاده می گردد. به عبارت دیگر می توان این نوع از شارژ دهی را به یک کلید قطع-وصل سریع تشبیه نمود که با قطع و وصل سریع جریان را به باتری ارسال می کند.شارژ کنترل به طور مداوم میزان شارژ باتری را بررسی می کند تا متناسب با آن پالس را ارسال نماید. در باتری هایی با شارژ خالی این پالس معمولا پیوسته و صورت طولانی می باشد.
خروجی LOAD چیست ؟

در برخی از شارژ کنترل ها این خروجی درنظر گرفته شده است تا از آن برای وسایل الکتریکی با مصرف کم استفاده گردد. مزیت استفاده از این خروجی این است که در صورت کاهش انرژی باتری خروجی را قطع کرده و بدین صورت از باتری محافظت می نماید. این خروجی اغلب برای مصارف روشنایی استفاده می گردد.
خروجی SENSE چیست؟

در برخی از شارژ کنترل ها این خروجی وجود دارد و وظیفه آن بررسی ولتاژ باتری و مقایسه آن با ولتاژ ارسالی به آن می باشد تا در صورت وجود مغایرت ولتاژ ارسالی به باتری را به آرامی افزایش دهد. این خروجی در زمانی استفاده می شود که فاصله کابل کشی شارژ کنترل از باتری زیاد باشد.
MPPT چیست؟

شارژ کنترل MPPT مخفف شده عبارت maximum power point tracker می باشد. شارژ کنترل MPPT یک مبدل DC به DC می باشد که اتصال آرایه پنل ها و باتری ها را بهینه سازی می کند. به بیان ساده این نوع از شارژ کنترل ها ولتاژ DC بالای پنل ها را به ولتاژ DC با ولتاژ کمتر تبدیل می کنند.

دوازدهمین دوره زبان بدن و ارتباطات موثر

آیا به دنبال پیاز زعفران سورت شده جهت کاشت و خدمات فرآوری و صادرات زعفران و پسته هستید؟

بازاریابی به روش کرونا ویروس

شارژ ,ها ,کنترل ,باتری ,خروجی ,ولتاژ ,شارژ کنترل ,می باشد ,کنترل ها ,می گردد ,ها را

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تکنولوژی bixposingli cenmibansri آموزش فن بیان firobirdra وبلاگ شخصی من کلبه عکس آتیه سبز ( کنگره60 درمان اعتیاد) Mike's receptions وبلاگ سبزترین بهار داستانهای کوتاه کیان : نویسنده گرد آوری حسن کیانور